torsdag 16 augusti 2018

Fem månader

Idag blir Elin fem månader. Trots sin ringa ålder kan hon redan mycket. Hon sitter fint och rätt så stadigt, även om det händer att hon faller baklänges ibland. Hon har lyckats sätta sig själv också. Om det var hennes avsikt eller ett misstag vet jag inte. Hon tar sig framåt ålandes men skulle nog hellre krypa. Krypandes har hon dock inte lyckats ta sig någon vart. Hon vet inte riktigt hur hon ska flytta sina händer och hon står snarast stilla och viftar på rumpan.



Hon börjar ha dagsrutiner nu. Jag kan räkna med en längre förmiddagslur och hon somnar för natten och vaknar för dagen vid ganska regelbundna klockslag. Reglerna bekräftas av undantagen, såsom dagar då hon helst bara äter och eventuellt sover tjugominuterslurar nu och då. Hon sover varierande bra om nätterna men tillräckligt bra för att jag ska hållas vaken om dagarna. Jag har blivit rätt så bra på att räkna ut orsaken till hennes gråt, om det är hunger, trötthet eller frustration över att hon inte når något.
De magbesvär hon upplevde tidigare i livet verkar ha försvunnit. Vi torkar dock fortfarande golv, mattor och kläder efter hennes små men dagliga spyttincidenter.
Hon sätter allt hon kommer åt i munnen. Hon har antagligen fått i sig en och annan bit papper men det är knappast skadligt. Hon har fått börja med smakportioner och hon grimaserar illa vad det än är vi serverar.
Hon iakttar noga sin omgivning och trivs i bärselen med ansiktet i färdriktningen. Vi har bytt till vagnens sittdel och det funkar mycket bättre att åka vagn nu.
Hon umgås gärna. Hon blir glad av leenden och är alltid lika överraskad då någon som nyss försvann utom synhåll dyker upp igen. Tittut- lekar får henne att skratta och hon är kittlig vid bröstkorgen. Hon gillar fart och skulle säkert gärna ha mera fart i gungan om hon bara fick.


Hon älskar sin bror. Hon iakttar honom noga och försöker nappa tag i hans keps om hon bara får chansen. Han är bra på att busa och att få henne att skratta och hon ser sig om efter honom när hon hör hans röst.
Här ser det nog ut som att det snarast är Elin som har bus på gång.
Hon är så fin, vår Elin. Hon passar perfekt i vår familj. Hon gjorde entré för bara fem månader sedan men har redan hunnit hitta sin plats hos oss. Om hon försvann skulle hon fattas oss alla något enormt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar