tisdag 17 mars 2020

Två år

Idag har vi firat vår tvååring med glass och muffins och paket. Hon förstår sig på godsaker, den fröken. Hon har äntligen kommit ut ur det vi tolkade som en fas av trots och även om hon är av det bestämda slaget går hon att förhandla med åtminstone ibland. Hon verkar vara den som kommer att gå sin egen väg. Hon är handlingskraftig och ser till att hon får saker att gå som hon vill.
Hennes självständiga sida till trots är hon en väldigt gosig figur som gärna delar med sig av kramar och blöta pussar. Hon tar hand om sina dockor och tröstar sin bror när han är ledsen.

Hon kan redan mycket. Hon babblar på i allt längre och tydligare meningar och kan viktiga fraser som "inte ännu" och "kommer snart". Hon har börjat förstå sig på att vara utan blöja och övar gärna här hemma. Hon bygger med lego och leker med sin bror.  Hon äter själv och klär på sig det mesta själv. Hon badar gärna bastu. Hon sjunger gärna och nu börjar man kunna veta vilken sång det är hon går och trallar på. Det hon fortfarande inte kan är att sova hela natten i egen säng. Vi har gett upp hoppet och tänker att det nog finns plats för en mjuk, gosig en mellan oss. Tills en av oss bestämmer sig för att flytta till soffan.

Hon är en glad tvååring, våran Elin, och hon möter dig oftast med öppet sinne och ett stort leende.

Elin, två år. Som tycker att hon själv ska ta bilden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar