onsdag 10 juni 2020

Coronavåren

För en del har det handlat om att överleva den. Somliga har genomlevt den, andra har upplevt den. Vi har närmast bara levt. Coronavåren förändrade mycket för många men för oss var många förändringar sist och slutligen rätt positiva. Visst har våren inneburit minskat umgänge med de allra närmaste, inhiberade festligheter, avbokade dejter och biobesök (under våren har tumistiden varit så gott som noll eftersom det hade varit oetiskt att anlita barnvakt och om man mot förmodan skulle ha gjort det hade det inte funnits någonstans att gå) och allt vad vi nu hade tänkt göra under våren. Inga simhalls- eller Hoplopbesök utan fler innesittardagar under de allra regnigaste dagarna. Det är rätt stora i-landsproblem.

Eftersom vår familj är rätt harmonisk och fungerande har den ökade tiden tillsammans inte skadat oss. Jag vet att det har varit det värsta som kunnat hända i mindre harmoniska familjer. Men vi är privilegierade. Jag tror barnen har njutit av att vi är klara med jobbet klockan fyra och att ingen har haft något program om kvällarna. Distansarbetet har gett oss en väldigt kort arbetsresa och möjlighet till att avverka träning under arbetsdagen. Att inte ha några måsten under resten av dagen är ganska skönt. Tiden tillsammans och tiden utomhus har klart ökat. Fler spontana parkutfärder och cykelturer och picknickar. Det är något vi gärna fortsätter med även om Coronat inte längre skulle existera.

För oss har Coronavåren inte inneburit större förändringar i våra inkomster. Också på den fronten har vi varit privilegierande. Visst ändrade min arbetsbild rätt mycket och i början handlade det verkligen om att överleva, men jag har överlevt med hedern i behåll och tror att den sista arbetsveckan före semestern snarast kommer att vara att leva. Just nu är jag tillbaka i en rätt så normal arbetsbild med flängande mellan klienter och karelska piroger till lunch i bilen.

Och sommaren kommer emot oss även i år. Våren har gått i en rasande fart och sommarlovet hägrar. Coronasommar eller inte, den kommer antagligen att se ganska vanlig ut eftersom vi liksom alla andra somrar mest finns på landet. Kanske gör vi också ett försök till att bidra till den finska turismens uppsving, vi får se.  

En utflykt. Som vi kanske hade gjort också utan Corona.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar