onsdag 13 januari 2021

Fyra månader

Iris fyller fyra månader idag och ute tycks hela vinterns snö falla på en gång. De snöiga dagarna har ställt till det för Iris förmiddagslurar eftersom vagnen inte har varit det rätta färdmedlet, så dagarna har varit lite upp och ner. Hoppas på klart väder och plogade vägar för att kunna återgå till normal ordning. 

Hon sover i allmänhet bra ute i vagnen och börjar få en dagsrytm med två längre tupplurar. Nätterna är i sin tur sämre än de var tidigare och nu sover hon knappt alls i egen säng. Hon lägger sig efter min läggdags och sover högst ett par timmar i egen säng, om alls, innan hon landar bredvid mig. Hon äter ett par gånger och sover varierande lugnt mellan måltiderna. Ibland får hon sällskap av storasyster på morgonnatten. 

På dagarna är hon rätt så nöjd. Ibland får hon fnatt och jag har svårt att begripa varför hon skriker, men det är lyckligtvis inte särskilt långvarigt. Hon behöver klädbyten en eller flera gånger om dagen av en eller annan orsak. Hon tycker om att duscha och bada och är intresserad av sina syskon. Hon greppar saker och för dem till munnen. På trettondagen lyckades hon vända sig från rygg till mage och nu går det rätt smidigt, om än bara över den ena axeln. Viljan att ta sig framåt finns men det ser mer ut som torrsim och resulterar inte i så många millimetrar. Hon är mindre än sina syskon i samma ålder men spänstig och gillar att stå. Hon är inte så stor i maten men snart ska vi börja med smakportioner, ifall det skulle intressera mera.  

Hon är ofta glad och leenden belönas med leenden. Det är belönande också när tålamodet tryter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar