tisdag 13 april 2021

Sju månader

Iris växer med rasande fart och under den senaste månaden har hon utvidgat sitt revir ordentligt. Nu tar hon sig utan större möda från rum till rum och utforskar det som tillsvidare är hela hennes värld. Dörrar på glänt verkar fungera som magneter, likaså legobitar. När hon ser sin chans ålar hon med bestämda tag med blicken fäst på legolådorna och finns det hinder i vägen försöker hon till varje pris komma runt eller över dem. Man kan skönja en viss målmedvetenhet hos henne som också finns hos syskonen. Hon har börjat dra sig upp i krypställning (idag övade hon också björngång men med mindre framgång) men har inte riktigt förstått hur man ska synkronisera armarnas och benens rörelser. Det är väl bara en tidsfråga innan det går upp för henne hur man gör. Hon älskar att stå. Hon kan dra sig upp och stå mot något med passlig höjd- som en öppen diskmaskin- men hur man kommer ner har hon ingen aning om. Hon är ganska vinglig på benen men hon njuter av utsikten och det nya perspektivet.  


Hon är en glad bebis och fyrar av sitt fortsättningsvis tandlösa leende mot alla hon möter. Hon har börjat äta aningen bättre även om portionerna är pyttesmå. Hon sover gott mellan oss och pinnsängen är en överflödig möbel. På dagarna sover hon gott i vagnen medan bilresor och avvikelser från rytmen rubbar hennes cirklar totalt. Hon gillar inte att bli påklädd. Att duscha och bada bastu har hon inget emot. Hon sätter allt hon kommer åt i munnen och hon gillar speciellt att smaka på tår och näsor om hon får chansen. 

Hon är en coronababy i det avseendet att hon bara har upplevt tiden under rådande pandemi. Hon har således inte haft chansen att bli någon lattebaby och hon har inte varit på musiklek eller babysim. Hon har inte sprungit på loppisar eller shoppingrundor och hon har inte charmat folk på fester. I stället har hon mestadels varit hemma med en måttligt uttråkad mamma. Men hon överlever. Hon vet ju inte vad hon går miste om. Antagligen kommer hon att utvecklas alldeles normalt trots att hon bara har levt i en värld med restriktioner hela sitt korta liv.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar