torsdag 2 november 2023

Två månader

Idag fyller Isak två månader. Mycket har hänt under de senaste veckorna. Jag har fått sätta undan de minsta klädstorlekarna och vi har gått upp i blöjstorlek. Han är mer vaken och trivs med att bara se sig omkring. Han ser en i ögonen och svarar på leenden. Då kommer han smilgropar fram. Ibland svarar han på tilltal med ett gurgel. När han ligger på mage orkar han hålla huvudet uppe några sekunder innan han dunsar näsan i golvet. Han har god aptit och äter bra. Bara han får rapa och prutta efteråt är han väldigt nöjd. Skriker gör han också förstås, men det är sällan långvarigt. Han accepterar flaskan, vilket ger mig möjligheten att exempelvis följa något av syskonen till jumppan någon kväll i veckan. 


Dagtid kan man börja märka av rutiner. Han sover en längre stund på förmiddagen och igen på eftermiddagen, helst ute i vagnen. Annars tar han korta lurar i famnen när det behövs. Nätterna går varierande bra. Början av natten kan han sova 3-4 timmar oavbrutet medan morgonnatten är mer rastlös. Vissa nätter behövs ett blöjbyte och det håller oss båda vakna en längre stund. 

Döpt blev han också häromveckan. Det var ett barnrikt dop och han var vaken och nöjd under dopet. Till slut sjöng vi "Lilla liv" skriven av Py Bäckman. Den är fin, tycker jag.

Lilla liv nu är du här
känner inte världen.
”Gud som haver barnen kär”
blir din hjälp på färden.
Gud har kallat dig vid namn
ger dig trygghet i sin famn
så att du kan växa
vis av livets läxa.

Lilla liv nu är du här
”himlen allt förklarar”.
Alla barn hör hemma där
i det ljus som varar.
Jorden är din boning nu.
Hör ditt namn! Det är ju du
lilla liv unika
vad du gör oss rika.

Vi lever ett rätt så vanligt babyliv just nu och är tacksamma för en frisk liten pojke. Inget av hans syskon har ännu uttryckt någon önskan om att skicka honom tillbaka eller byta ut honom mot en hamster.  

Lilla liv unika, vad du gör oss rika!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar