måndag 3 juni 2024

Nio månader

Isak fyllde nio månader igår. Den senaste månaden har varit varmare än normalt och i maj gick Isak klädd i kortärmat mer än i långärmat. Med sommarvärmen följde svettiga nätter och minimal dagssömn och om möjligt ännu sämre ätande. Det sista kan också ha att göra med en övre tand som trängt igenom tandköttet.

Isak rör sig snabbt krypande och står stadigt stödd mot något lämpligt. Han tar sig smidigt över låga hinder och kryper gärna ut om dörren står öppen. Backa ner för trappor kan han inte. Han tycker om att man busar med honom och syskonen får honom att skratta med sina tassigheter. Han förstår sig på tittut-leken och har förstått att leta efter sådant som försvinner ur sikte. Han förstår antagligen mer än man tror att han förstår. Frågar man "var är...?" så ser han sig om efter det. Han är nyfiken. Den snurrande tvättmaskinen är gratis underhållning. Han jollrar mer varierande och tycker om att man härmar honom. 

Jag har inlett min sista månad som föräldraledig och efter sommaren får Isak underhålla sin pappa istället. Tills dess ska vi försöka ta tag i hans sovande och börja använda spjälsängen till det den är tänkt för.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar