torsdag 26 oktober 2017

Älska vintern?

Så kom den första snön. Den överraskade oss alla precis som alla år och försvinner väl lika snabbt igen, precis som vanligt. Även om dagens snö var plaskblöt invigde vi pulkasäsongen, byggde en snökanin och en -lykta.


Mitt civila jag föredrar definitivt en vit vinter framom en svart. Allting blir så mycket ljusare. Idag var vi ute efter att det hade blivit mörkt, vilket vi inte skulle vara annars. För att inte tala om den idrott man kan utöva vintertid. Allt med måtta förstås, nog kan man få nog av snö också.

Mitt professionella jag ogillar skarpt vinter och snö. Man måste reservera extra tid för att borsta bilen på morgonen och om förflyttningarna under arbetsdagen är många får man i värsta fall borsta bilen fem sex gånger under en dag. Man får cirkla sju gånger runt kvarteret för att hitta en parkeringsplats eftersom alla platser längs gatan är snöhögar. Man är garanterat sen från terapin. Man får hoppas att vägarna är plogade när man ger sig ut i kaoset efter ett snöfall och sen får man hoppas på att inte bli inplogad medan man är hos en klient. Man fryser fast i tankpistolen och att ha office i bilen funkar bara inte vintertid. Snön yr in i bagageutrymmet och blöter ner allt material. Den upptinade bilen hinner få is på rutorna under dagens lopp och om man inte behöver borsta bilen får man skrapa. Dunjacka och tjocka handskar är inte det bästa en chaufför kan klä sig i heller.

Kanske fördelarna med snön på fritiden ändå väger tyngre än nackdelarna med snön under arbetstid. Den här snön försvinner väl i morgon men när vintern väl bestämmer sig för att komma på riktigt hoppas jag på en lagom snörik, måttligt kall och medellång vinter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar