tisdag 2 januari 2024

Fyra månader

Idag fyller Isak fyra månader. Under månaden som gått har Isak upplevt sin första förkylning och firat sin första jul. Han är för det mesta nöjd och lugn och iakttar noga syskonens stök. Han följer intresserat med vad som händer omkring och blir uttråkad om han blir lämnad ensam. Han får vara med som statist i syskonens lekar och han blir buren överallt. Han ges sällan en chans att lära sig ta sig framåt själv då speciellt den äldre av systrarna helst bär omkring på honom. 

Isak har lärt sig att medvetet greppa tag i föremål och dem smakar han gärna på. Han är på vippen att rulla över från rygg till mage och gör tappra försök om han bara är motiverad. Han trivs länge på mage och snurrar runt sin egen axel då han sprattlar och håller på. Han skulle säkert gärna ta sig framåt men det lär nog dröja innan han lyckas med det. Han kan föra en dialog och ibland pratar han med lampan, duschgardinen, sina egna händer eller något annat lika spännande. 

Nätterna går för tillfället ganska bra. Med bra menas att han inte behöver blöjbyte förrän tidigt på morgonen och att han vaknar för att äta och inget mer. Eftersom han sover mellan oss behöver jag inte vakna helt och hållet när han ska ha mat. Vissa dagar krånglar magen och han har börjat spytta mer. Det verkar inte störa honom avsevärt. På dagarna sover han bäst i vagnen och det har han gjort också nu under de rekordkalla vinterdagarna som pågår som bäst. Isak är en gosig prick som ler mot den som ler mot honom. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar